• Login
040-2870315
info@brabanttapijt.nl
  • PVC Vloeren van Brabant Tapijt uit Eindhoven

PVC Vloer Eindhoven

PVC stroken zijn de nieuwe trend in vloerenland.

PVC stroken kunnen door hun goede eigenschappen in vele situaties worden toegepast, hierdoor worden ze al langere tijd projectmatig toegepast.

Er zijn een groot aantal merken op de markt, Brabant Tapijt heeft een selectie gemaakt van een aantal vooraanstaande producenten.

Een PVC strook is opgebouwd uit een onderlaag, printfolie (b.v. een houtmotief), slijtlaag en PU beschermlaag. De beschermlaag bestaat uit een PU coating standaard vanaf fabriek.

U moet er rekening mee houden dat als u voor een PVC vloer kiest u de vloer goed beschermd tegen scherpe voorwerpen. Scherpe voorwerpen kunnen de PVC vloer beschadigen, Brabant Tapijt kan u adviseren welke bescherming het best voldoet, zodat u lang van uw vloer kunt genieten.

Eigenschappen van een PVC strook:

  • Natuurgetrouwe uitstraling
  • Vele decoratieve mogelijkheden
  • Hoge slijtvastheid
  • Eenvoudig te reinigen
  • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling ( dankzij lage thermische weerstand )
  • Aangenaam loopgeluid

Verschillende soorten PVC stroken:

PVC vloeren zijn er in diverse varianten zoals fraaie houtstructuren, natuursteen, betonlook en geweven structuren. PVC stroken zijn nauwelijks te onderscheiden van natuurlijke vloeren als hout of natuursteen. Doordat de vloer wordt opgebouwd uit afzonderlijke stroken is er geen sprake van patroonherhaling, zoals wel het geval is bij vinyl in banen.

Bij Brabant Tapijt vind u o.a. de volgende merken:

Eisen ondervloer PVC:

Er worden behoorlijk strenge eisen gesteld aan de ondervloer waarop een PVC vloer dient te worden gelegd. Deze moet egaal (glad) zijn zodat oneffenheden van de ondervloer niet aftekenen in de PVC vloer, dit gebeurd door middel van egaliseren. Egaline wordt in een minimale dikte van 2 a 3 mm opgezet. Egaline zorgt niet voor een waterpas rechte vloer enkel voor het voorkomen van aftekeningen van oneffenheden van de ondervloer in de PVC vloer. Ook dient de ondervloer blijvend droog te zijn, vocht onder een PVC vloer kan voor grote problemen zorgen. Om vocht tegen te gaan kan er vaak gewerkt worden met een vochtscherm, dit kan worden toegepast bij bijvoorbeeld vloeren die direct op het zand gestort zijn maar wel boven het maaiveld liggen of bij huizen met een vochtige kruipruimte deze dient dan wel goed geventileerd te zijn. Bij het topassen op planken vloeren kan er eerst een speciale zwevende ondervloer geplaatst worden waarover de PVC verlijmd kan worden bijvoorbeeld een Jumpax ondervloer.

Eenvoudig te onderhouden:

PVC laat zich simpel onderhouden door eerst los vuil af te nemen met b.v. een stofzuiger en vervolgens licht vochtig te dweilen met water met eventueel een geschikt onderhoudsmiddel erin.Na verloop van tijd kan het zijn dat de PU beschermlaag schraal begint te worden, u kunt er dan voor kiezen de vloer te saneren. U kunt dit saneren vergelijken met het opnieuw opzetten van een beschermlaag op een Marmoleum vloer. Hierbij wordt de PU beschermlaag verwijderd en een nieuwe aangebracht, uw vloer ziet er vervolgens weer zo goed als nieuw uit. De mogelijkheid van het saneren zorgt dus voor een duurzamere vloer hij hoeft dus nog lang niet vervangen te worden.

Bezoek onze showroom of wij bezoeken u met stalen aan huis:

De aanschaf van een goede PVC vloer is een behoorlijke investering, daarom is het belangrijk u goed te laten informeren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak in onze showroom of bij u aan huis.

Werkgebied:

Brabant Tapijt is vooral werkzaam in de oostelijke helft van Brabant en met regelmaat ook verder. Diverse plaatsen waar wij komen leggen:

Aalst, Beek en Donk, Bergeijk, Best, Bladel, Boxtel, Breugel, Eersel, Eindhoven, Geldrop, Gemert, Gerwen, Goirle, Hapert, Helmond, Leende, Liempde, Maarheeze, Mariahout, Nuenen, Oirschot, Reusel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Someren, Son, Steensel, Turnhout, Uden, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Venlo, Vessem, Vught, Waalre, Weert, Wintelre