• Login
040-3034067
info@brabanttapijt.nl
  • PVC Vloeren van Brabant Tapijt uit Eindhoven

PVC vloeren

PVC vloeren zijn de laatste jaren een begrip geworden in vloerenland

PVC stroken kunnen zowel particulier als projectmatig worden toegepast. PVC stroken zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, de kwaliteit van PVC stroken wordt onder andere bepaalt door de dikte van de slijtlaag en de opbouw van de strook. Wij werken voornamelijk met PVC stroken van 2,5 mm dik en een slijtlaag van 0,55 mm ( geschikt voor woonkamer en projectmatig gebruik ). Dit zijn stroken die verlijmd worden op een geegaliseerde vloer of op een speciale ondervloer.

Een PVC strook is opgebouwd uit een onderlaag, printfolie (b.v. een houtmotief), slijtlaag en een beschermlaag. De beschermlaag bestaat uit een PU coating ( dit is een soort laklaag op de slijtlaag ).

PVC stroken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen. Zoals rechte plank, visgraat, tegel ( vierkant of rechthoek ), Hongaarse punt, Weense punt ( minder scherp dan Hongaarse punt ) en speciale vormen uit o.a. de Moods collectie van Moduleo.

In sommige situaties is het niet mogelijk of niet toegestaan een verlijmde PVC vloer te leggen, dan is waarschijnlijk een klik PVC de oplossing. Deze zijn ook verkrijgbaar in vele variaties en kleuren, sommige zijn ook al voorzien van een geintegreerde ondervloer geschikt voor appartementen ( zoals de Layred serie van Moduleo ). Dit werkt qua leggen eigenlijk hetzelfde als laminaat, maar zijn de uitstralingen vaak nog mooier en heeft het een stiller loopgeluid.

De PVC vloeren zijn het mooist af te werken met MDF witte of zwarte plinten.

Het is bij PVC vloeren van belang dat u de juiste geleiders en bescherming onder uw meubels gebruikt, om krasjes, vegen en beschadigingen in de toplaag ( slijtlaag en PU coating ) zoveel mogelijk te voorkomen. Verder is het belangrijk regelmatig te stofzuigen en te dweilen met het juiste schoonmaakmiddel. Een PVC vloer is te saneren dit houdt in het kort in: bestaande PU coating verwijderen en nieuwe aanbrengen. Dit is een behandeling die u normaal na vele jaren uit kunt laten voeren, uw vloer ziet er dan weer fris uit fruitig uit en is weer optimaal beschermt. U kunt dit ongeveer zien als een nieuwe laklaag aanbrengen na vele jaren op een parketvloer, de oude laag word er dan vanaf geschuurd en een nieuwe aangebracht. Alleen bij het saneren van een PVC vloer hoeft ere niet geschuurd te worden de oude PU laag wordt er met een vloeistof vanaf gehaald.

Eigenschappen van een PVC strook:

  • Natuurgetrouwe uitstraling
  • Vele decoratieve mogelijkheden
  • Hoge slijtvastheid
  • Eenvoudig te reinigen
  • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling ( dankzij lage thermische weerstand )
  • Aangenaam loopgeluid

Bij Brabant Tapijt vind u o.a. de volgende merken:

Eisen ondervloer PVC:

Bij het leggen van een verlijmde PVC vloer is het van belang dat de ondervloer egaal is, zodat er geen oneffenheden aftekenen in de PVC vloer. Daarom worden cementdekvloeren, anhydrietvloeren en tegellvloeren voor het leggen geegaliseerd. Het egaliseerwerk is niet altijd een standaard klus ( het primeren ( voorlijmen ) en egaliseren van de vloer). Extra voorbereidingen aan de ondervloer kunnen onder andere zijn: het schuren van een tegelvloer met diamantschijf voor betere hechting, een vochtscherm aanbrengen tegen optrekkend vocht. Een vloer dient altijd van te voren goed beoordeeld te worden.

Dagelijks onderhoud:

Stofzuigen ( met parketborstel ), dweilen met goed uitgewrongen dweil ( microvezelmop ) en geschikt PVC schoonmaakmiddel in het water. Een microvezelmop dient na gebruik in wasmachine gereinigd te worden, zo is hij weer leeg van vuil. Zo zal hij de volgende dweilbeurt weer vuil opnemen en niet alleen verdelen over de vloer.

Bezoek onze showroom of plan een afspraak bij u aan huis:

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen of voor het maken van een afspraak bij u aan huis of een afspraak in de showroom buiten de standaard openingstijden.

Openingstijden showroom: donderdag en vrijdag 10:00 tot 17:00 en zaterdag 10:00 tot 15:00.

Werkgebied:

Brabant Tapijt is vooral werkzaam in de oostelijke helft van Brabant en met regelmaat ook verder. Diverse plaatsen waar wij komen leggen:

Aalst, Beek en Donk, Bergeijk, Best, Bladel, Boxtel, Breugel, Eersel, Eindhoven, Geldrop, Gemert, Gerwen, Goirle, Hapert, Helmond, Leende, Liempde, Maarheeze, Mariahout, Nuenen, Oirschot, Reusel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel, Someren, Son, Steensel, Turnhout, Uden, Valkenswaard, Veghel, Veldhoven, Venlo, Vessem, Vught, Waalre, Weert, Wintelre