• Login
040-3034067
info@brabanttapijt.nl
[layerslider id="5"]

PVC Vloeren Helmond

PVC stroken zijn de nieuwe trend in vloerenland.

PVC stroken kunnen door hun goede eigenschappen in vele situaties worden toegepast, hierdoor worden ze al langere tijd projectmatig toegepast.

Er zijn een groot aantal merken op de markt, Brabant Tapijt heeft een selectie gemaakt van een aantal vooraanstaande producenten.

Een PVC strook is opgebouwd uit een onderlaag, printfolie (meestal houtmotief), slijtlaag en toplaag/beschermlaag. De toplaag/beschermlaag bestaat uit een PU coating standaard vanaf fabriek.

U moet er rekening mee houden als u voor PVC stroken kiest dat u de vloer goed beschermd tegen scherpe voorwerpen. Scherpe voorwerpen kunnen de toplaag/beschermlaag, slijtlaag en zelfs de printfolie beschadigen. In de loop van de tijd kunt u krasjes, vegen en andere onregelmatigheden op de vloer gaan zien. Bij normaal gebruik zitten deze in de toplaag/beschermlaag, u kunt er ter zijner tijd voor kiezen de oude toplaag te verwijderen en een nieuwe aan te brengen. Uw vloer ziet er dan weer zo goed als nieuw uit. Bij projectmatig of zwaar particulier gebruik wordt geadviseerd deze handeling voor oplevering van de nieuwe vloer uit te voeren omdat hij dan extra zwaar beschermd is.

Voordelen PVC vloeren:

  • Natuurgetrouwe uitstraling
  • Vele decoratieve mogelijkheden
  • Hoge slijtvastheid
  • Tot 15 jaar garantie
  • Eenvoudig te reinigen
  • Geschikt voor vloerverwarming (en vloerkoeling)
  • Goed waterbestendig
  • Aangenaam loopgeluid

Verschillende soorten PVC vloeren:

PVC vloeren hebben decoren die gebaseerd zijn op fraaie houtsoorten en natuursteen, maar ook op staal en zelfs leder. PVC vloeren zijn nauwelijks te onderscheiden van natuurlijke vloeren als hout of natuursteen. Doordat de vloer wordt opgebouwd uit afzonderlijke stroken of tegels, zijn er geen storende naden zichtbaar en is er geen sprake van patroonherhaling, zoals wel het geval is bij vinyl in banen.

Merken PVC vloeren:

Brabant Tapijt werkt met de volgende merken PVC vloeren:

Eigenschappen PVC vloeren:

Er worden behoorlijk strenge eisen gesteld aan de ondervloer. Deze moet vlak, blijvend droog en niet indrukgevoelig zijn. Vloerverwarming is voor deze vloeren ook geen enkel probleem, ze geleiden uitstekend. Daar waar vele vloeren een isolerende werking hebben, is de PVC vloer een prima alternatief voor bijvoorbeeld een parket- of laminaatvloer. PVC gaat langer mee dan de meeste natuurproducten en is volledig recyclebaar.

Brabant Tapijt zorgt voor een perfect gladde basis voor uw nieuwe PVC vloer. Hieronder ziet u enkele foto’s hoe Brabant Tapijt u vloer in optimale conditie brengt voor uw nieuwe PVC vloer.

Eenvoudig te onderhouden:

PVC vloeren zijn voor het eerst toegepast in ziekenhuizen waar hygiëne zeer belangrijk is. PVC laat zich simpel schoonhouden en bacteriën voelen zich er niet op thuis.

Bezoek onze showroom of wij bezoeken u met stalen aan huis:

De aanschaf van een PVC vloer is een flinke investering. We kunnen daarom heel goed begrijpen dat u alles over PVC wilt weten. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak in onze showroom of we komen bij u aan huis.