• Login
040-3034067
info@brabanttapijt.nl

Nieuws

Het laatste nieuws van Brabant Tapijt
Zachte vloeren zoals tapijt, karpetten, tapijttegels en projecttapijt van Brabant Tapijt uit Eindhoven

Tapijt – Nederland kan wel wat zachtheid gebruiken


Er zijn veel argumenten voor tapijt, tapijt heeft veel voordelen. De belangrijkste voordelen en gunstige eigenschappen van tapijt hebben we hier voor u op een rijtje gezet:

Voordeel 1: Sfeer in uw interieur

Wanneer u kiest voor een vloerkleed of vloerbedekking zult u gelijk merken dat de sfeer in de ruimte behagelijker is. De ruimte wordt door het kleed minder kil. U kunt hierbij spelen met texturen, kleur en verschillende soorten afwerkingen van het kleed.

Voordeel 2: Geluiddempend effect

Niks vervelender dan een ruimte met een slechte akoestiek. Een groot voordeel van stoffen materialen in uw woonkamer is dat ze het geluid dempen. Terwijl in een ruimte met gladde oppervlaktes het geluid wordt weerkaatst, neemt stof en textuur de geluidsgolven op.

Voordeel 3: Warmte-isolerend, dus energiebesparend

Een vloerkleed houdt de warmte in een huis vast. Op blote voeren lopen of spelende kinderen op de vloer is met een vloerkleed geen probleeem. Door een ondertapijt neer te leggen, zorgt u voor een verbeterde isolatie. Deze isolerende werking heeft in de winter een flink effect op uw energierekening. Zo haalt u de kosten van een mooi tapijt er wel uit! U kunt overwegen om uw vloerkleed in de zomer op te bergen, aangezien u de isolerende werking dan minder nodig heeft.

Voordeel 4: Veiligheid

Een stroeve vloer voorkomt uitglijdingsgevaar. Vloerbedekking en vloerkleden hebben een minder glad oppervlak dan bijvoorbeeld hout en laminaat. En mocht u, of een van de kinderen, onverhoopt toch uitglijden, dan is de ondergrond een stukje zachter. Om dezelfde reden worden trappen ook vaak met een stroeve bekleding bedekt.

Voordeel 5: Gezond wonen

Ondanks dat mensen vaak anders denken, is een vloerkleed een verstandige keuze wanneer u stof en huisstofmijt in uw woning tot een minimum wilt beperken. De textuur van een zachte vloerbedekking zorgt ervoor dat stofdeeltjes worden vastgehouden. Zo worden deze deeltjes minder snel ingeademd, wat een positief effect heeft op de luchtwegen. Het stof dat zich in het vloerkleed verzameld zuigt u met een stofzuiger weg.